SHIATSU MASSAGE

Shiatsu Kosmetiek

shiatsu2
Shiatsu Kosmetiek is een cosmetische Shiatsu massagemethode die ontwikkeld is door Ronald Riksen.

Het doel van Shiatsu Kosmetiek is het behandelen van de oorzaken van huidproblemen waardoor de symptomen vanzelf verdwijnen, want huidproblemen zijn uiterlijke symptomen veroorzaakt door een innerlijke disbalans.

Voorbeelden: bij een teveel aan energie zal de huid rood, warm en gespannen voelen. Bij een tekort aan energie is de huid slap, vochtarm en vertoont sneller rimpels. Bij een energieblokkade tref je onderhuidse bobbels en verstoppingen aan.

shiatsu1Shiatsu Kosmetiek gaat er vanuit dat het gezicht de spiegel is van alle lichaamsfuncties, daardoor kan de Shiatsutherapeut de link leggen tussen bijvoorbeeld steeds weer puistjes op een bepaalde plek in het gezicht (de huidconditie) en het orgaan dat hiermee verbonden is als bron van waar de energieverstoring vandaan komt.

shiatsu3Bij Shiatsu Kosmetiek kijkt men dus op een geheel andere wijze, dan over het algemeen gebruikelijk is in schoonheidssalons, naar de huid en wordt de huid op een specifieke manier aangeraakt. Dit gebeurt door middel van meridiaanmassage in combinatie met strekkingen en drukpuntmassage.